ŞANLIURFA / HİLVAN - AHİ EVRAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ

AHİ EVRAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ

Yeni Mahalle 75.Yıl Caddesi No120 Hilvan/ŞANLIURFA
Vizyon
Bölgede söz sahibi, kendi kültürünü oluşturmuş, ahlaklı esnaf ve başarılı üniversite öğrencileri yetiştirmek.
Misyon
Geleceğe güvenle bakan, üretken, çağdaş ve ahlaklı nesiller yetiştirmek için varız. Öğrencilerimizi; toplumun ve çağın ihtiyaçlarını karşılayabilen, yeteneklerinin farkında, üretken, kendine güvenen ve en önemlisi topluma yararlı birer birey olarak yetişiyoruz.
Başarılar
Okul basketbol takımımız 2017 yılında ilçe birincisi olmuştur. Okul voleybol takımımız 2018 yılında ilçe birincisi olarak ilçemizi İlde temsil etmiştir. Okul tenis takımı 2021 il ikincisi, Atletizm kros 2021 il üçüncülüğü, Futsal 2020 ilçe şampiyonu ve 2021 ilçe ikincisi, 2021 Dart il şampiyonu, bölge dördüncülüğü, Türkiye üçüncüsü olmuştur. 2023 Dart il ve bölge şampiyonu olmuştur. 2023 Dart Liseler Arası Türkiye Şampiyonluğu
Mesleki Uygulama Labaratuvarı :5
Biyoloji Laboratuvarı :1
Kütüphane Kitap Sayısı :2060
Öğretim Şekli :Tam Gün
DOĞALGAZ
Ulaşım
Öğrencilerin ulaşımı köylerden taşımalı eğitim, yakın mahallelerden sabahları Şehir İçi Dolmuşla yapılmaktadır.
Yerleşim Yeri
Hilvan ilçesi, Şanlıurfaya yaklaşık 55 kilometredir. Okulumuz havaalanına yaklaşık 20 kilometre uzaklıktadır.
İlçe merkezine yaklaşık 3,5 kilometredir.
Sportif Etkinlikler
Dart il şampiyonluğu, bölge birinciğili, Türkiye üçüncülüğü, Voleybol,Basketbol,Futbol,Futsal,Dart,Tenis turnuvalarında ilçe birincilikleri, Tenis il ikinciliği ve il birinciliği, Atletizm il üçüncülüğümüz, 2023 yılında Dart Liseler Arası Türkiye Şampiyonluğumuz vardır.
Okulumuz ilde düzenlenen METEF ve teknolojik fuar ve sergilere katılmaktadır.
Proje Çalışmaları
Meslek Lisesi Öğrencileri Hayata Dokunuyor projesi kapsamında ailelere destek çalışmaları yapılmaktadır. İl merkezinde yapılan fuarda ilçemizi temsil ettik.