T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ŞANLIURFA / HİLVAN - Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Haberler

Şbt

Okulumız Mobilya Alanı öğrencileri kullanılmaz durumda olan eski okul sıralarını çeşitli işlemlerden geçirerek yeniden kullanmak amacıyla kedi yuvaları yaptı.  Bu sayede öğrencilerimizde sokak hayvanlarını koruma ve geri dönüşüm bilinci oluştu. Oluşturulan kedi yuvaları Hilvan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesine teslim edildi.

 

Okulumuzda ya da başka okullarda kullanılmaz durumda olan okul sıralarını mobilya ve iç mekan tasarımı üretim atölyemizde işleyerek kullanıma hazır hale getirdik. Bu işlemden sonra tasarımız doğrultusunda üretime başladık. Malzemelerin kesimi montajı bittikten sonra ürünümüzü hazır hale getirip vernikleme işlemine geçip bitirdik.

Şbt

Hilvan Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Elektrik Elektronik Teknolojisi Alanı öğrencilerimiz, Avrupa'nın güneş enerjisi sistemlerindeki gelişmelerini yakından gözlemlemek ve deneyim kazanmak üzere Portekiz'in Braga şehrine staj yaptılar.

Okul Müdürümüz Ali Çelik ve Alan Şefimiz Muhammed Osmanoğlu rehberliğinde, 10 öğrenci, "Güneş Enerji Sistemlerinde İstihdam Odaklı Avrupa Stajı" Erasmus+ projesi çerçevesinde 2 haftalık bir staj sürecini gerçekleştirdiler.

Bölgenin güneş enerjisi potansiyelinin oldukça yüksek olduğuna dikkat çeken okul müdürümüz Ali Çelik, "Bu staj, öğrencilerimize sadece mesleki beceriler kazandırmakla kalmadı, aynı zamanda bölgemizde güneş enerjisi sistemlerinin daha yaygın bir şekilde kullanılmasına katkıda bulunduk. Öğrencilerimiz, farklı kültürlerle etkileşime geçerek kişisel gelişimlerine de katkı sağladılar. Bu deneyim, onların gelecekteki iş hayatlarına hazırlanmalarında önemli bir adım olacaktır" şeklinde konuştu.

Stajın, öğrencilerin mesleki bilgi ve becerilerini geliştirmesinin yanı sıra farklı kültürleri tanımalarına da olanak sağladığını  belirtilirken, bu deneyimin gençlere özgüven kazandırdığını vurguladı.

Şbt

Ock

Erasmus+ projesi kapsamında AB yolcusu öğrencilerimize Elektrik-Elektronik Teknolojisi Öğretmeni Seda Çınar tarafından seyahat öncesi bilgilendirme semineri verildi. Seda hocamıza teşekkür ederiz.

Ock

Öğrencilerimizde yangın ve deprem anında ve sonrasında yapılması gerekenlere yönelik bilinç oluşturmak için okulumuz pansiyonunda yangın ve deprem tatbikatı yapılmıştır.

Ock

BİGEP İyi Uygulamalar Programı kapsamında Raziye Savlan Anaokulu için yapılan oyuncak toplama arabaları teslim edilmiştir. Projede emegi geçen Halil İbrahim Kayacı, Süleyman Çakar hocalarımıza ve tüm öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Proje kapsamında okulumuzda ya da başka okullarda kullanılmaz durumda olan okul sıraları mobilya ve iç mekan tasarımı üretim atölyemizde işleyerek kullanıma hazır hale getirdik. Bu işlemden sonra tasarımız doğrultusunda üretime başladık. Malzemelerin kesimi montajı bittikten sonra internet ortamında bulduğumuz fotoğrafları ahşap yakma teknikleri ile süsledik. Tekerlerini takıp atölyemiz içerisinde uygulamalar ve mukavemet testleri yaptıktan sonra üretimimizi sonlandırdık.

Ock

Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi kapsamında okulumuz 12. sınıf öğrencilerine okul rehber öğretmeni / psikolojik danışmanı Ali Osman ÇAVDAR tarafından Milli Savunma Üniversitesi Tanıtım Semineri verilmiştir. Öğrencilere bu kapsamda sınava giriş tarihleri, sınava giriş koşulları, Milli Savunma Üniversitesi'nin tanıtımı (Kara-Hava-Deniz Harp Okulları, Astsubay Meslek Yüksek Okulları, sınavda çıkacak sorular vb.) yapılmıştır.

Ock

Bağımlılıkla Mücadele Projesi kapsamında okul rehber öğretmeni / psikolojik danışmanı Ali Osman ÇAVDAR tarafından velilerimize Madde Bağımlılığından Korunma semineri verilmiştir.

Ock

Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi kapsamında okulumuz 11. sınıf öğrencilerine okul rehber öğretmeni / psikolojik danışmanı Ali Osman ÇAVDAR tarafından Bilinçli Teknoloji - Teknoloji Bağımlılığı konulu seminer verilmiştir.

Ock

Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi kapsamında okulumuz 12. sınıf öğrencilerine okul rehber öğretmeni / psikolojik danışmanı Ali Osman ÇAVDAR tarafından verimli ders çalışma teknikleri ve hedef belirleme konulu seminer verilmiştir.

Ock

Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi (BİGEP) İyi Uygulamalar Programı Kapsamında Elektrik Elektronik Teknoloji Alanı Öğrencilerine Güneş Enerjisi Santrali Gezisi

Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde bulunan Güneş Enerji Santrali, Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi (BİGEP) İyi Uygulamalar Programı kapsamında Elektrik Elektronik Teknoloji Alanı öğrencilerine staj çalışmalarına hazırlık amacıyla düzenlenen teknik gezi ile ziyaret edildi.

Gezi, 11. sınıftan 12. sınıfa geçecek öğrencilere sektördeki güncel gelişmeleri, teknolojik ilerlemeleri ve pratik uygulamaları gözlemleme fırsatı sundu. Bu işletmenin seçilmesindeki amaç, yenilebilir enerji kaynaklarından güneş enerjisinden elektrik enerjisi üretilmesi, yeni teknolojiler kullanması ve işinden uzman bir ekibin olmasıydı.

Gezi kapsamında, öğrencilere santralin kurulum süreci, kullanılan teknolojiler ve üretim süreçleri hakkında bilgi verildi. İşletme Müdürü Ömer Bey'in sunumu doğrultusunda, santralin toplamda 30 MW elektrik üretme kapasitesine sahip olduğu, santralde tercih edilen panellerin JA Solar markasının 270 Watt gücündeki panelleri olduğu, yaklaşık 30 panelin seri bağlantı yapılarak 1000 kW'lık invertörlerle doğru akımdan alternatif akıma (AC) dönüştürüldüğü ve sonrasında 1200 kW'lık trafolarla gerilim seviyesi artırıldığı ve üretilen enerjinin tüketicilerin kullanımına sunulmak üzere sisteme aktarıldığı bilgisi verildi.

Ömer Bey'in vurguladığı önemli noktalardan biri, panellerin daha verimli bir üretim için belirli açılarda konumlandırılması gerekliliği oldu. Ayrıca, enerji üretimi için en ideal hava sıcaklığının 16 derece olduğunu belirtti.

Gezi, öğrencilere güneş enerjisi santrallerinin kurulumu, işletimi ve üretim süreçleri hakkında önemli bilgiler sağladı. Öğrenciler, gezi sonunda yenilenebilir enerji kaynakları ve güneş enerjisi teknolojileri konusundaki bilgilerini ve farkındalıklarını artırdıklarını ifade ettiler.

 

Ara

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ KAPSAMINDA OCAK AYINDA OKULUMUZDA SAFAHAT SÖZLÜĞÜ ÖĞRENCİLERLE PAYLAŞILDI. ÖĞRENCİLERDEN SAFAHAT SÖZLÜĞÜNDEN SEÇİLEN ÜÇ KELİMENİN YER ALDIĞI ANLAMLI BİR AFİŞ ÇALIŞMASI İSTENDİ. SINIFLARIN EN İYİ CÜMLELERİ ARASINDA OKULUN EN İYİ AFİŞİ SEÇİLDİ VE YARIŞMAYA GÖNDERİLDİ.

Ara

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ KAPSAMINDA KASIM AYINDA OKULUMUZDA PANO HAZIRLANDI, BİLEN OTURUR ETKİNLİĞİ YAPILDI. İL GENELİ SÖZLÜK TASARIM YARIŞMASI İÇİN ÖĞRENCİLER TARAFINDAN SÖZLÜK HAZIRLANDI.

Ara

Eyl

Okulumuza yeni yerleşen 9. sınıf öğrencileriyle uyum çalışmaları yapıldı. Bu kapsamda öğrencilerimize okulumuz rehberlik ve psikolojik danışma servisi tanıtılarak rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri hakkında bilgilendirme yapıldı. Değişen Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği ve okul kuralları hakkında öğrencilerimiz bilgilendirildi. Öğrencilerimizin okulu daha iyi tanımalarını sağlamak amacıyla okulumuz ana binası, atölyeleri ve kapalı spor salonu öğrencilerimize gezdirildi.

Ardından 9. sınıf öğrencilerimize okulumuz rehber öğretmeni/psikolojik danışmanı Ali Osman ÇAVDAR tarafından Anadolu Meslek Programları hakkında seminer verildi. Öğrencilerin seçebilecekleri alanlar hakkında bilgilendirmeler ve alan tanıtımları ilgili atölyelerde ilgili meslek öğretmenlerimiz tarafından öğrencilere tanıtıldı.